Zaterdag 27 augustus 2016 spelen veertien afgevaardigde bands om de Sena Performers POPnl Award in de Melkweg. Een vakjury bepaalt uiteindelijk wie de Sena Performers POPnl Award 2016 wint. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket dat onder andere bestaat uit een bijdrage van € 5000,- uit het Sena Muziekproductiefonds, promotiefoto`s en de muzikantengids. Ook   valt er dit jaar weer een Publieksprijs te winnen. De favoriete band  van het publiek wint een geldbedrag ter waarde van € 3000,- uit het Sena Muziekproductiefonds. De Award is onderdeel van de Uitmarkt. 

 

» Sena Performers POPnl Award op Facebook » POPnl op Twitter » Sena Performers POPnl Award op Youtube «

Over Sena

Sena geeft namens nationale en internationale artiesten toestemming aan organisaties die gebruik maken van muziek. Hierbij kan gedacht worden aan muziek in winkels, supermarkten, cafés en discotheken, maar ook aan muziek op radio- en televisiezenders. In ruil voor het gebruik van muziek, betalen de organisaties een vergoeding aan Sena, die we tegen zo laag mogelijke kosten doorbetalen aan de rechthebbende artiesten en producenten in binnen- en buitenland.

 

Sena is door het Ministerie van Justitie aangewezen om uitvoering te geven aan de Wet op de naburige rechten en doet dit sinds 1 juli 1993. Het doorbetalen van de vergoeding gebeurt aan de hand van draaigegevens van radio- en televisiestations en aan de hand van wettelijk goedgekeurde reglementen.

Radio Eliza www.radioeliza.nl (Amsterdam)
Indiepop

AAPNOOTMIES www.aapnootmiesband.nl (Den Haag)
Nederlandstalige indiepop

Abdomen 
- www.facebook.com/abdomenband (Friesland)

Garage / Noise

Wolftone www.facebook.com/wolftonefuzz (Drenthe)
Fuzz / Garage

The Circle Remainswww.facebook.com/thecircleremains (Zeeland)
Metal-ish

DOOXS www.facebook.com/dooxsofficial (Rotterdam)
Experimental electronic pop 

Here Be Dragons - www.herebedragonsband.nl (Noord-Brabant)
Post-rock


Roots Creation – www.rootscreation.nl (Overijssel)
Reggae

February Moon – www.facebook.com/februarymoonmusic (Gelderland)
Indiepop

Mantra – www.facebook.com/MantraNL (Noord-Holland)
Psychedelic grung / Alternative

Hard & Heady – www.facebook.com/hardnheady (Flevoland)
Funk / Soul / R&B

Duke John – www.dukejohn.com (Utrecht)
70's stonerrock


Daimy Lotus – www.daimylotus.com (Limburg)
Electropop

Vikings in Tibet  – www.vikingsintibet.com (Groningen)
Indie

In de jury van de Sena Performers POPnl Award 2016 zaten:
Sytse Wils (Tivoli Vredenburg)
Elvin Usidame (Effenaar)
Flip van der Enden (Pinguin Radio / Conservatorium van Amsterdam)
Kelsey Coockson (Universal Music Publishing Group)
Koert Ligtermoet (Sena) 

De bands van dit jaar alvast horen? Check de playlist op YouTube

Radio Eliza (Amsterdam)
Storm van vrolijkheid
Dit vijftal weet met catchy hooks een storm van vrolijkheid de zaal in te blazen. Een frisse, inventieve band, die zich niet laat beperken door de grenzen van hun genre. Begin 2015 steken Morris Brandt en Ruben Bannet de koppen bij elkaar om een aantal dansbare popliedjes te schrijven. Het klikt en samen met drie medestudenten van de Herman Brood Academie is de band Radio Eliza geboren. In de zomer van hetzelfde jaar besluiten ze om deel te nemen aan de Amsterdamse Popprijs. Met succes! Tijdens de finale in een uitverkochte Melkweg veroveren ze de harten van zowel jury als publiek.

AAPNOOTMIES (Den Haag)
Nederlandstalige indiepop
AAPNOOTMIES is ontstaan in het achterkamertje van Dinaira Scheffers, waar zij twee jaar lang heeft geleefd als kluizenaar om de liedjes in haar hoofd via het beeldscherm vast te kunnen leggen in demo’s. Met haar voornamelijk Engelstalige achtergrond, met invloeden als Jónsi, Sigur Rós, James Blake en Bon Iver, heeft ze in die twee jaar de overstap gemaakt van Engels- naar Nederlandstalig en is het avontuur aangegaan om haar moedertaal naar haar smaak te maken. De zoektocht naar sound, tekst en gevoel heeft zich ontwikkeld in mooie, hoopvolle, kleine, bombastische, organische, kinderlijke en volwassen liedjes waar iedereen z’n eigen nostalgische beelden in kan creëren. In januari stond de band in de finale van de Grote Prijs van Nederland en verzorgde ze het voorprogramma voor DI-RECT tijdens hun clubtour.

Abdomen (Friesland)
Fuzzy garage met een poppy ondertoon
Dat is Abdomen, het kersverse garagetriouit Leeuwarden. In 2015 wonnen ze de Kleine Prijs van Fryslân, niet veel later doken ze de studioin met Eric Lensink (The Miseries) en Jeroen Tenty (Beans & Fatback). In januari 2016 werd singleSystem/Man of Stone uitgebracht en een videoclip voor System, die de primeur kreeg op NeverMind the Hype. Ook speelde de band dit jaar op Eurosonic/Noorderslag.

Wolftone (Drenthe)
Hardrock riffs met slimme teksten en catchy hooks
Luisteraars gebruiken de termen hardrock, fuzz, garage en psych, maar zelf noemt de band het soul. Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt als je de muziek hoort, maar de passie, de integriteit en de pure songwriting skills maken het soul. Wolftone heeft de unieke gave om geweldige hardrock riffs te combineren met slimme teksten en catchy hooks. Hun shows zijn wild, hard en energiek.

The Circle Remains  (Zeeland)
Zeeuwse belofte met pakkende gitaarriffs en veelzijdige vocalen
The Circle Remains kenmerkt hun hardere sound met veel groove, pakkende gitaarriffs en veelzijdige vocalen. Naast dat ze inspiratie halen uit meerdere subcategorieën binnen het metal-spectrum, weten ze ook uit de pop, rock en alternatieve genres elementen te integreren. Vorig jaar wonnen zij niet alleen Regioruis, maar ook de publieksprijs in de finale van de T-Strijd; een bandwedstrijd georganiseerd door Gebouw-T waar jaarlijks zo'n 200 bands zich voor inschrijven vanuit Nederland en België. Dit jaar wisten zij op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen de titel ‘Zeeuwse Belofte 2016’ mee naar huis te nemen.

DOOXS  (Rotterdam)
Mysterieuze indietronica
Dit vrouwelijke indietronica duo uit Rotterdam omringt je met hun donkere en hypnotiserende sound. Een perfecte mix tussen de intieme songs en de dansbare beats. Denk Howling, Moderat en Throwing Snow met een vrouwelijke inslag. Diepe bassen, sensuele teksten en dromerige melodieën die leiden tot een mysterieuze en nachtelijke sfeer. Afgelopen zomer maakte DOOXS haar internationale debuut in Reykjavic, waar zij onder andere speelde op het Menningarnótt festival. In 2016 speelde DOOXS onder andere op Eurosonic Noorderslag, Bevrijdingsfestival Zuid-Holland en Metropolis Festival.

Here Be Dragons (Noord-Brabant)
Galmende gitaren, stuwende baslijnen en avontuurlijk drumwerk
Vul dit aan met intense en melodieuze vocalen en je hebt de Tilburgse band Here Be Dragons. Ze maken alternatieve postrock en laten zich inspireren door bands als Aereogramme, Mogwai, The Appleseed Cast en Radiohead. Soms klein en ingetogen, maar ook groots en heftig. Here Be Dragons onderscheidt zich door de sfeer van postrock te verpakken in toegankelijke songs met pakkende melodielijnen.

Roots Creation (Overijssel)
Reggae vibes uit het Oosten
Roots Creation werd in 2004 opgericht door een paar tieners met passie voor reggae muziek. Alle leden hebben verschillende culturen en achtergronden maar leveren op hun eigen manier een onvervangbare bijdrage aan de algehele sound. De muziek heeft een eigen sound met invloeden uit verschillende genres zoals jazz, blues, soul en funk met als kern rootsreggae. De laatste paar jaar heeft Roots Creation met hart en ziel aan hun live performance en muziek gewerkt en hebben ze onder andere het voorprogramma van Third World en The Toasters gedaan.

February Moon (Gelderland)
Een herfstwandeling door de dennenbossen van Scandinavië
In plaats van het Scandinavische landschap, is de band opgegroeid in omgeving Nijmegen en hebben ze elkaar ontmoet op het conservatorium in Enschede. De 5-koppige indiepop formatie is ontstaan rondom singer-songwriter Hanne van Renesse. De muziek is tegelijkertijd zwaar maar ook licht, bitter maar ook zoet. Ze hebben net hun eerste live EP gereleased en mogen zich winnaar noemen van de Roos van Nijmegen 2016.

Mantra (Noord-Holland)
Psychedelische grunge
Een stevige onderkant met een hemelige strooplaag die alles aan elkaar plakt met daardoorheen een rauwe zangstem. Grofweg spelen ze een mix van Nirvana enSleepy Sun.Begonnen in obscure kroegjes in Haarlem, werkten ze toe naar optredens doorNederland. Ze stonden meerdere keren in Patronaat waaronder HaerlemscheHelden Festival en Irrational Library’s Christmas Crapshoot. Ook openden ze op 5mei de Mainstage op Bevrijdingspop Haarlem.Kortom, Mantra is nog maar net begonnen en onderweg naar meer.

Hard & Heady (Flevoland)
Groovy ritmes en catchy refreintjes
Krachtige soul en funk met een eigenwijze visie, dat kun je van Hard & Heady verwachten. Ondanks het feit dat ze nog maar kort in de huidige formatie spelen, zijn onder andere de grote en kleine zaal van Hedon Zwolle en de grote zaal van de Melkweg Amsterdam al van hun lijstje afgevinkt. In 2015 wonnen zij het Studenten Bandfestival en Flavourland.

Duke John (Utrecht)
Utrechts bluesrock powertrio 
Wat krijg je als Jimi Hendrix en Josh Homme (QOTSA) baby’s zouden maken? Juist! Utrechts hardste powertrio: Duke John. Met hun combinatie van bluesrock en stoner won Duke John in 2015 het Geheim van Starsound en wisten ze bij de Utrechtse Popprijs zowel de jury als de publieksprijs in de wacht te slepen. Met een blazende liveshow wisten ze ook zalen als Paradiso-Noord, Tivoli de Helling, Gebouw-T en de Mezz tevreden te stellen.

Daimy Lotus (Limburg)
Electric ubanpop
Daimy is een energieke en wilskrachtige jongedame met overtuigende performances. Desondanks heeft ze ook een zeer emotionele en breekbare kant, welke terug te horen zijn in haar eerlijke songs. Zangeres en songwriter Daimy Lotus vond het van jongs af aan al heerlijk om in de spotlights te staan. Toen Daimy vijf was stond ze al op straat te zingen tijdens de jaarlijkse boerenmarkt in het dorp waar ze destijds woonde. Haar nummers zijn door de jaren heen steeds meer geïnspireerd door new soul, pop, R&B en elektronische muziek. Daimy heeft samen gewerkt met verschillende artiesten en producers zoals Tienus (Dotan, Kygo), Skiggy Rapz en Rupert Blackman (CAUSES). Ze heeft inmiddels drie singles en een EP genaamd '15' uitgebracht. Drie nummers van de EP zijn terug te horen in de seasonal commercials van het kledingmerk DEPT, waarmee ze in 2014 een samenwerking is aangegaan. 

Vikings in Tibet (Groningen)
Filmische indie
Geschiedenisboeken verklappen niet of de Vikingen ooit voet hebben gezet in Tibet. Dit mysterie schemert door in het geluid van de Groningse band Vikings in Tibet. De muziek is sfeervol, filmisch en weids, maar tegelijkertijd krachtig, ritmisch en gefocust. Vikings in Tibet kan worden vergeleken met bands als Grizzly Bear en alt-J, vanwege gelaagde composities, harmonische zangpartijen en een galmend geluid. De band werkt momenteel aan een debuutalbum dat verwacht wordt begin 2017.

De Sena Performers POPnl Award 2016 wordt mogelijk gemaakt door: