Voor muzikanten

Please Don't Stop The Music

Om artiesten een hart onder de riem te steken is Please Don’t Stop The Music opgericht. Een website waar mensen hun waardering kunnen laten blijken door het kopen en luisteren van muziek & merchandise van hun favoriete Nederlandse artiest. Ontdek als consument hier het hele Nederlandse muzieklandschap. Van de Waddeneilanden tot Limburg. Van Groningen tot Zeeland.

Ben jij artiest en wil je ook op de site? Meld je dan aan via dit formulier.

Booster Festival

Aankomende zaterdag 4 april zal het Booster Festival plaatsvinden bij jou in de huiskamer! Het netwerk event voor popmuzikanten uit Overijssel en Gelderland zal via streams hun  geplande programma uitvoeren. 

Naast panels en meetings gaan ook verschillende acts zich presenteren in vier festival area’s. Dit doen ze doormiddel van sessies, videoclips en livestreams.

Dit alles is te volgen op de site van het Booster festival. 

Music & Business: 'Upgrade your gigs!'

Pop in Limburg gaat weer van start met hun sessies “Music & Business” sessies. Wegens omstandigheden zullen zij de eerste paar sessies online aanbieden. Tijdens de eerste sessie op zondag 19 april wordt er ingegaan op het onderwerp ‘Upgrade your gigs!’. Ruby van den Brink (Twist Agency), Daniel Nagelkerke (Wolf Bookings) en Lisanne Middag (Crystal Stone Management) advies en tips.

Wil je hier graag bij zijn, meld je dan hier aan. Dit kan tot 17 april. 

Extra tranche Sena Performers Muziekproductiefonds

Nu artiesten door afgelaste tournees omkomen in tijd, steken ze hun energie in het maken van nieuwe muziek. Het Sena Performers Muziekproductiefonds snapt dat en stelt daarom een fors extra budget beschikbaar om nieuwe opnamen, een album of EP te ondersteunen. 

Je kunt tot en met 12 april een aanvraag doen, lees alle informatie en voorwaarden op de website.

10 tips tegen verveling

Nu alle gigs en studio sessies zijn gecanceld, kwam 3voor12 met 10 dingen die je kan doen om te overleven in deze tijden. Hieronder staan er een paar:

-Zet een livestream op en vraag om donaties
-Verkoop onuitgebrachte demo’s/sets via Bandcamp
-Speel balkon/raam concerten voor je wijk
-Maak een album (en schrijf een subsidie aanvraag)
-Geef online muziekles

Lees hier ook de andere tips!

Livestreams vanuit Paradiso

Normaal gesproken brengt Paradiso dagelijks artiesten en publiek samen. In de huidige door corona ontregelde realiteit staat Paradiso leeg en zijn veel artiesten optredens en inkomsten misgelopen en zitten ze noodgedwongen thuis. Om artiesten evengoed een podium te bieden, gaan ze de komende maanden met regelmaat 'live'. Hou de Facebookpagina van Paradiso in de gaten om op de hoogte te blijven van de livesessies. 

Popsport gaat live met online workshops!

Het zijn rare tijden momenteel met het coronavirus, waardoor een groot deel van de activiteiten van Popsport zijn afgelast. Maar niet getreurd; ze gaan online verder! Popsport organiseert de komende tijd een aantal online workshops waarbij iedere week twee Popsport coaches live gaan.

Iedereen die Zoom heeft kan aan deze workshops meedoen. Meer info  https://popsport.nl/popsport-gaat-live-met-online-workshops/

3voor12 Home Schooling

Om de tijd door te komen zonder school en concerten heeft 3voor12 een lesprogramma opgesteld. In de reeks komen diverse onderwerpen aan bod zoals House, Nirvana, Nederlandse hiphop, Disco en Punk. Op een leuke manier brengt 3voor12 achtergondinformatie over deze iconische stromingen en acts. Niet zo'n fan van geschiedenis? Ze hebben ook links gedeeld om diverse instrumenten te leren spelen of om te leren produceren. Vind alle lessen op de website van 3voor12.

POPnl speelt een actieve rol in de ontwikkeling van popmuziek in heel Nederland. • De ontwikkeling en publicatie van onderzoek, zoals Pop Met Beleid en De Waarde Van Pop.